Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Palabras Aire...

Τα πιο μη-Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών, εν μέσω δυσπραγίας και κυρίως αδιεξόδων, όλο και πλησιάζουν. Αλλά μάλλον δεν θα τα γιορτάσουμε εφέτος στην Ελλάδα διότι ο Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση, η Φάτνη να δηλωθεί ως ημιυπαίθριος, η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού, οι άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας και οι τρεις μάγοι φοβούνται ότι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες Η γέννηση για φέτος ματαιώνεται.
Αυτό το μήνυμα (αγνώστου δημιουργού) κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο δίκτυο.

Όγδοος μεταξύ 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Οι επτά κορυφαίοι οικονομολόγοι που τον επέλεξαν θέλουν, φαίνεται, να δουν από κοντά τα αποτελέσματα της εφαρμογής της… θεωρίας του χάους.

Απογοητεύτηκα με τις ανακοινώσεις της ΝΑSA, ότι ένα βακτηρίδιο τρέφεται με αρσενικό. Ξέρετε πόσες γυναίκες δηλητηρίαζαν σιγά – σιγά με την ίδια ουσία τους άνδρες τους, ώστε να γίνουν… εύθυμες χήρες.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έφερε στη Βουλή έναν "εικονικό προϋπολογισμό". Εδώ, φίλε αναγνώστη, θα γίνει ο μισθός μας εικονικός, ο προϋπολογισμός μας χάλασε;

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι για τη χώρα μας δεν έχει κλείσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας. Μπράβο ρε παιδιά, πολύ διασκεδάσαμε και σήμερα.
Κατά μία έννοια βέβαια, ο άνθρωπος έχει δίκιο. Το θέμα παραμένει ανοιχτό επειδή οι Γερμανοί αποφάσισαν να αναβιώσουν στη χώρα μας την… Κατοχή. Οπότε το δάνειο που πήραμε από την τρόικα θα μπορούσε να θεωρηθεί… κατοχικό δάνειο.

Η Standard & Poor’s αποφάσισε να θέσει την Ελληνική Δημοκρατία υπό παρακολούθηση και μάλιστα με αρνητική προδιάθεση. Προσωπικώς, έχω χ#@%ένο και τον Standard και τον Poor. Για το "&" δεν έχω άποψη.

Ο Ραγκούσης είπε ότι το δημόσιο θα πληρώνει 200.000 λιγότερους υπαλλήλους. Στο τέλος να μου το θυμηθείτε. Οι μόνοι δημόσιοι που θα μείνουν θα είναι οι πολιτικοί και οι συγγενείς και φίλοι που εργάζονται στην βουλή.

Είδηση. Ο Πάγκαλος σήμερα δεν προκάλεσε με δηλώσεις του.

Ξέρετε ποιοι μισθωτοί του δημοσίου δεν πρόκειται ποτέ να απολυθούν; Οι παπάδες. Κι όμως στις γραφές υπάρχει η ρήση "νυν απολύεις τον δούλον σου δέσποτα".

Όλο και περισσότεροι νεόπτωχοι πηγαίνουν στα διάφορα συσσίτια. Οι φήμες ότι στα συσσίτια πηγαίνει και επίτιμος έχοντας μαζί του ένα κουτάλι για να τρώει τις φασολάδες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.
Να θυμίσω ότι ο επίτιμος με τις τρεις συντάξεις επί κατοχής έτρωγε φαγητό από τρία συσσίτια όταν όλοι οι υπόλοιποι δικαιούνταν μόνο ένα.
Πάντως δεν θα αργήσει η ώρα που θα τον δούμε πάλι στην ουρά. Έχει βλέπεις και πολλά έξοδα. Πρέπει να στηρίξει την κόρη και αυτή είναι σπάταλη.
Καλημέρα της λες κινητό σου χαρίζει. Πόσο να αντέξει οικονομικά και ο πατέρας;

Αν ο Σαμαράς και η Μπακογιάννη συμμετείχαν στο master chef, θα βρισκόταν αντιμέτωποι ενώπιον ενωπίω για το ποιος από τους δύο θα παραμείνει στην πολυκατοικία της κεντροδεξιάς Το πιάτο το οποίο θα έπρεπε να μαγειρέψουν θα ήταν… "αποστασία ογκραντεν".

Δεν ξέρω για σας, αλλά από τη μέρα που ξέσπασε η οικονομική κρίση, αισθάνομαι πολύ στροσαρισμένη.
Προσοχή! Άλλο το στρος και άλλο το στρες. Μοιάζουν πολύ, αλλά έχουν πολύ διαφορετικά συμπτώματα. Το στρες προκαλεί αναστάτωση, σύγχυση και έξαψη, ενώ το στρος ανεργία, φτώχεια και πείνα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: στην τελευταία δημοσκόπηση η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι στις 4,1 μονάδες...

Με εκτίμηση,
Αθηνά…