Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Palabras Aire...

Αποκλεισμένη ακόμα στα Χανιά και ευγνώμων όσο ποτέ άλλοτε απέναντι στον καλό Χανιώτη φίλο που μου έχει εμπιστευτεί τον υπολογιστή του για την ενημέρωση μου μαθαίνω ότι: Το ευρώ πέφτει έναντι του δολαρίου. Αλλά τι με νοιάζει εμένα; Δεν έχω κανένα από τα δύο.

Με την εφαρμογή του βασανιστηρίου της σταγόνας από τους ντορικούς βουλευτές της ΝΔ… το ποτήρι ξεχείλισε. Έτσι ο Σαμαράς τους παρακάλεσε να φύγουν όλοι μαζί και να αφήσουν στο πορτμαντό την βουλευτική τους έδρα. Παρών στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν και ο Καραμανλής. Έτσι μάθαμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάνει ακόμη θεραπεία… αφωνίας.

Ούτε που κατάλαβα πως η λέξη "πρόθυμος" κατήντησε στη χώρα μας… κόλαφος. Αλλά τι τα θες… Οι νεοέλληνες έκαναν την αρχαϊκή λέξη "αγαθός" να σημαίνει μ@#%&@$.

Τρόικα στην Ελλάδα, στο ΔΝΤ η Ιρλανδία, λιτότητα στην Πορτογαλία, υπερχρεωμένη η Ισπανία. Ούτε μετανάστες δεν θα μπορούμε να πάμε. Βέβαια υπάρχει ακόμη η Γερμανία, αλλά φοβάμαι μήπως στο 4ο Ράιχ αποφασίσουν να στείλουν προς σαπωνοποίηση τους Έλληνες.

Η ρύθμιση για τους ημιϋπαίθριους παρατάθηκε μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Δεδομένου ότι χρήματα δεν υπάρχουν, έχουμε ένα μήνα περιθώριο να τους κατεδαφίσουμε.

Γιατροί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου έγραφαν πανάκριβες συνταγές σε νεκρούς. Δεν επρόκειτο υποχρεωτικά για απάτη. Μπορεί να ήθελαν να διαπιστώσουν αν ο θάνατος… θεραπεύεται.

Πετάμε τρία εκατομμύρια εμβόλια γρίπης! Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα στον Αβραμόπουλο;

Η επιστήμη έκανε άλματα. Δεκάδες βιολόγοι και γενετιστές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν στο DNA το… γονίδιο της αποστασίας.

Ο Γιώργος ζητεί μορατόριουμ ενός έτους από τα κομματικά στελέχη. Οι πρώτες εκατό μέρες έγιναν άλλες 365...

Προϋπολογισμός αδιανόητης λιτότητας στην Πορτογαλία. Και από δίπλα οι Ισπανοί επιμένουν να κάνουν τους άνετους. Και τα δύο τα έχουμε παίξει και εμείς εδώ...

Ο Τύπος γίνεται είδηση. Άσχημη είδηση. Την Παρασκευή το ημερήσιο Βήμα κυκλοφορεί για τελευταία φορά. Αναστολή της έκδοσης. Μειώσεις αποδοχών στον ΣΚΑΙ...

Νέες διαδηλώσεις ετοιμάζουν οι Βρετανοί φοιτητές. Ντροπή. Διασύρεται η χώρα τους και οι τουρίστες θα το σκεφτούν...

Για "αναχρονισμό" κατηγορεί τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ο μόνος Έλληνας πολιτικός που θα μπορούσε από τώρα να είναι έκθεμα σε κάποιο μουσείο Πολιτικής Ιστορίας. Το καρτελάκι που θα τον συνοδεύε θα έγραφε κάτι για τους Power Rangers αλλά δεν θυμάμαι τι.

Θεόδωρος Πάγκαλος με ισχυρή δόση black humor: "Το Μνημόνιο είναι ευκαιρία και ευτυχία (;) για τον τόπο".
Σκέψη Αθηνάς: Στο σπίτι του κρεμασμένου συζητάμε για ποιότητες ανθεκτικών σκοινιών. Θεόδωρε, σε λατρεύω.

"Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει" δηλώνει ο Γιώργος στην Καθημερινή. Ναι, το είχαμε καταλάβει εδώ και καιρό...

Με εκτίμηση,
Αθηνά…